divendres, 13 de desembre del 2013

Davant l’acord sobre la pregunta i la data de la consulta sobiranista


El Partit Comunista del Poble de Catalunya, com a partit de classe català, i davant l’important i històric acord de les forces polítiques catalanes CDC, UDC, ERC, ICV, CUP i EUiA sobre la consulta i la data en que s’exercirà el dret a decidir del poble català, manifesta:
  1. Que els i les comunistes sempre hem defensat i defensarem el dret a l’autodeterminació dels pobles. Per tant defensem l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble català.
  1. Que l’actual correlació de forces de la lluita de classes a Catalunya marca la forma i els objectius d’aquest nou intent d’exercir el dret democràtic a l’autodeterminació. Així, la formulació de la pregunta “Vol que Catalunya sigui un Estat?”, respon a la voluntat de certs sectors de la burgesia catalana d’integrar-se a la cadena imperialista europea de forma federada o confederada a l’estat burgés espanyol. La següent pregunta, “Vol que Catalunya sigui un Estat independent?”, respon a la voluntat de sectors de la burgesia catalana per integrar directament a Catalunya dins del pol imperialista europeu.
  1. Que la pugna entre les oligarquies central i catalana per no perdre posicions dins la cadena imperialista europea o per inserir-s’hi de forma avantatjosa, no respon en cap moment als interessos de la classe obrera i de les capes populars. El bloc espanyolista representat per PSC, PP i C’s representa a la burgesia central espanyola i a sectors burgesos catalans fortament compromesos amb l’Estat i el mercat estatal.
  1. Que la classe obrera i les capes populars tenen un únic interès objectiu, la conquesta del socialisme. El Partit Comunista del Poble de Catalunya, com a partit marxista-leninista, només respon als interessos de la classe obrera. Per tant, no ens sentim representats ni compromesos amb els projectes de cap burgesia, ni la central, ni la nacional. Lamentem que forces polítiques que es reivindiquen d’esquerres i antisistema tinguin posicions subsidiàries de la burgesia.
  1. Que la celebració de la consulta és un dret democràtic bàsic que els i les comunistes defensem i defensarem, i per tant ens oposem a qualsevol mesura legal i/o de força que pugui exercir el Govern Central per impedir l’exercici d’aquest dret.
  1. Que el Partit Comunista del Poble de Catalunya seguint el mandat del seu màxim òrgan de decisió, el Congrés, celebrarà una Conferència Nacional sobre la qüestió nacional catalana, on el conjunt del Partit debatrà i conclourà sobre la nostra proposta de República Socialista de caràcter confederal, sobre com es defineix i concreta aquesta proposta, sobre el dret a l’autodeterminació de Catalunya avui i sobre la consulta sobiranista del proper dia 9 de novembre.
Els i les comunistes catalans, el PCPC i els CJC-JCPC, mantenim ferm el nostre compromís en la lluita per la conquesta del socialisme, un socialisme que només es pot construir a Catalunya reconeixent i defensant els drets nacionals catalans.
La lluita de classes a Catalunya s’accentua dia a dia, les burgesia catalana i espanyola han declarat la guerra a la classe obrera. La burgesia catalana, mentre s’aixopluga sota la senyera, no dubta en aprovar i pactar reformes laborals antiobreres i lleis repressives amb el Partit Popular, no dubta aliar-se amb el sionisme i no dubta enviar els Mossos d’Esquadra contra obrers indefensos.
Els i les comunistes no tenim res a pactar amb el nostre enemic de classe, no hi ha conciliació ni acord possible entre la burgesia i la classe obrera. La burgesia central i la burgesia nacional son igual d’enemigues dels treballadors i treballadores catalans. Si ambdues burgesies avui estan enfrontades per les seves respectives posicions a la cadena imperialista europea, demostren estar fermament unides en la defensa dels seus interessos contra la classe obrera.
Ni guerra entre pobles, ni pau entre classes!



Partit Comunista del Poble de Catalunya
Comitè Executiu
Barcelona, 13 de desembre de 2013